سلام. با یکی دیگر از سری مقالات آموزش تحلیل تکنیکال فارکس در خدمت شما معاملهگران عزیز هستیم. همانطور که از عنوان این بلاگ آموزشی پیداست، در این قسمت قصد داریم اندیکاتور باند بولینگر را معرفی کرده و نحوه کارکرد و کاربردهایی که باعث میشود تا تریدرها از این اندیکاتور استفاده کنند را مورد بررسی قرار دهیم. پس با ما همراه باشید.
اندیکاتور باند بولینگر چیست و از چه اجزایی تشکیل شده است؟
اندیکاتور باند بولینگر یکی دیگر از متداولترین اندیکاتورهایی است که عموما توسط معاملهگران و تریدرهای حرفهای بازار مورد استفاده قرار میگیرد. این اندیکاتور اولین بار توسط جان بولینگر در سال 2001 در کتاب بولینگر و باندهای بولینگر معرفی شد که این کتاب نیز به خاطر کاربرد و طرفداران فراوانی که داشت به 11 زبان مختلف در دنیا نیز ترجمه شد.
اندیکاتور باند بولینگر همانطور که در تصویر زیر میبینید از اجزای مختلفی تشکیل میشود که این اجزا عبارت است از:
- باند بولینگر: همانطور که مشاهده میکنید دو باند بالایی و پایینی توسط این اندیکاتور به رنگ آبی رسم شده و فضای بین این دو خط نیز دارای بکگراند آبی کمرنگ میباشد. به طور کلی به این فضا که توسط این اندیکاتور در اطراف قیمت بازار رسم میشود باند بولینگر میگوییم.
- خط میانی یا بیس: خط قرمز رنگی که در وسط باند بولینگر مشاهده میکنید یک میانگین متحرک میباشد که به صورت پیشفرض MA را برای 20 کندل آخر نمایش میدهد.
همانطور که در تصویر فوق مشاهده میکنید شما میتوانید مقادیر پیشفرض تعیین شده در اندیکاتور باند بولینگر را در بخش تنظیمات این اندیکاتور تغییر دهید.
نکته: اگر از جمله افرادی هستید که همواره علاقه دارید تا فرمول و ساختار اندیکاتورها را نیز علاوه بر عملکرد آنها درک کنید بهتر است بدانید که خطوط باند بالا و پایین که در آموزش تحلیل تکنیکال فارکس اندیکاتور باند بولینگر رسم میشود در حقیقت دو انحراف معیار مثبت و منفی از میانگین متحرک 20 کندل آخر هستند که میتوانید مقادیر پیشفرض آنها را نیز در بخش تنظیمات تغییر دهید.
حال که با اجزای تشکیل دهنده باند بولینگر آشنا شدید بهتر است به رسم دیگر مقالات آموزش تحلیل تکنیکال فارکس که در سایت منتشر کردیم به بررسی کاربردها و نقاط ورود این اندیکاتور بپردازیم.
اندیکاتور باند بولینگر چه اطلاعاتی به ما میدهد؟
یکی از سادهترین مفهومها و اطلاعاتی که توسط این آموزش تحلیل تکنیکال فارکس اندیکاتور به دست میآید این است که عموما زمانی که قیمت بازار به باند بالایی این اندیکتور نزدیک میشود یعنی در حال نزدیک شدن به سطح Overbought یا خرید بیش از حد هستیم و زمانی که قیمت به باند پایینی نزدیک میشود یعنی در حال نزدیک شدن به Oversell یا فروش بیش از حد هستیم. معاملهگران در هر دو حالت انتظار دارند که بازار به نقطه برگشت خود نزدیک شده باشد.
علاوه بر مفاهیم خرید و فروش بیش از حد، از اندیکاتور Bollinger Band اطلاعات دیگری نیز به دست میآید که مهمترین آنها عبارت است از:
تشخیص فشار یا Squeeze در باند بولینگر
یکی از اطلاعات بسیار مهمی که توسط اندیکاتور باند بولینگر به دست میآید میزان فشار و نوسانات قیمت میباشد. به این صورت که هر قدر باندهای بولینگر فشردهتر شوند احتمال حرکتهای نوسانی بیشتر بوده و ممکن است معاملهگران وارد بازار شوند و برعکس، هر قدر باندهای بولینگر از هم دور شوند احتمالا شدت نوسانات کم شده و ممکن است معاملهگران از بازار خارج شوند.
شکلگیری شکست در باند بولینگر
باید به خاطر داشته باشید که همواره در اکثر مواقع قیمت بین دو باند بولینگر حرکت میکند و گاها با برخورد به سقف و کف باند روند برعکس شده و به سمت باند مقابل حرکت میکند. اما در برخی از مواقع روند قیمت قدرت زیادی آموزش تحلیل تکنیکال فارکس پیدا کرده و ممکن است یکی از باندها را بشکند. نکتهای که به عنوان معاملهگر باید به خاطر داشته باشید این است که شکستهای حاصل از روندهای قدرتمند معنا و مفهوم خاصی ندارد و نباید به خاطر این اتفاقات و شکستها به صورت هیجانی وارد معامله شوید.
چند استراتژی کاربردی برای آموزش تحلیل تکنیکال فارکس معامله با BOLLINGER BAND
به خاطر داشته باشید که اندیکاتور باند بولینگر درست مانند برخی دیگر از اندیکاتورهایی که در سری مقالات آموزش تحلیل تکنیکال فارکس بررسی کردیم عموما به تنهایی کاربردی ندارد و بهتر است با دیگر آموختههای خود در زمینه تحلیل تکنیکال آن را ترکیب کرده تا نقاط ورود حرفهایتری پیدا کنید، اما برای این که درک بهتری از نحوه کار با این اندیکاتور به دست آورید در ادامه دو استراتژی کاربردی معرفی میکنیم.
- حمایت و مقاومت: همانطور که گفته شد در برخی از مواقع (به خصوص بازارهای کم نوسان و رنج) روند با برخورد به باندهای بولینگر تغییر جهت داده و به سمت باند دیگر حرکت میکند. بنابراین شما میتوانید از این سطوح به عنوان آموزش تحلیل تکنیکال فارکس حمایت و مقاومت استفاده کرده و نقاط ورود خوبی به دست آورید.
- سوار شدن بر باند: در برخی از مواقع قیمت با یک حرکت قدرتمند به یکی از باندهای بولینگر چسبیده و طی چند کندل سوار بر باند بولینگر حرکت میکند. گاهی ممکن است روند یک پولبک جزئی به خط میانی باندها زده و مجدد به روند خود ادامه دهد. بنابراین اگر تاریخچه قیمتی نمودار مورد نظر خود را بررسی کرده و رفتار چارت را در این زمینه مطالعه کنید میتوانید در این زمانها نقاط ورود خوبی به دست آورید.
مطالب مرتبط با این قسمت از سری مقالات آموزش تحلیل تکنیکال فارکس نیز در همین نقطه به پایان میرسد. در قسمت بعدی مقالات به بررسی یکی دیگر از اندیکاتورهای کاربردی بازارهای مالی خواهیم پرداخت.