آموزش تحلیل تکنیکال

آموزش تحلیل تکنیکال

آموزش تحلیل تکنیکال

آموزش تحلیل تکنیکال

آموزش تحلیل تکنیکال

  • ۰
  • ۰

سلام. به قسمتی دیگر از مجموعه بلاگ آموزش تحلیل تکنیکال فارکس به کمک اندیکاتورهای حرفه‌ای بازارهای مالی خوش آمدید. در این قسمت از آموزش‌های کاربردی وب‌سایت دکتر رضا رضایی قصد داریم به معرفی و بررسی یکی دیگر از اندیکاتورهایی که عموما توسط معامله‌گران حرفه‌ای بازار مورد استفاده قرار می‌گیرد، یعنی اندیکاتور MFI بپردازیم. پس با ما همراه باشید.

اندیکاتور MFI

شاید بهتر باشید پیش از این که هر توضیحی در مورد این اندیکاتور ارائه کنیم معنای لغوی آن را شرح دهیم. MFI مخفف عبارت Money Flow Index به معنای شاخص جریان پول در بازارهای مالی می‌باشد. به عبارت دیگر وظیفه این اندیکاتور این است که جریان ورودی و یا خروجی نقدینگی در بازار را در قالب یک شاخص به معامله‌گران و تحلیل‌گران نمایش دهد.

شاید با خواندن پاراگراف بالا برایتان سوال شده باشید آموزش تحلیل تکنیکال فارکس که واقعا آیا افزایش یا کاهش حجم نقدینگی در بازار مالی، آیا تاثیری در روند معامله ایجاد می‌کند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که به طور کلی هر چه قدر نقدینگی در یک بازار افزایش یابد، تقاضا نیز متناسب با آن افزایش یافته و در نتیجه احتمالا قیمت شاخص مورد نظر افزایش پیدا می‌کند و برعکس، هر زمان حجم نقدینگی در بازار کاهش یابد یعنی تقاضا در بازار نیز کم شده و در نتیجه احتمالا قیمت شاخص مورد نظر نیز وارد روند نزولی می‌شود.

کاربرد v اندیکاتور MFT تنها به تعریف بالا خلاصه نمی‌شود و ما در ادامه کمی بیشتر در مورد روش‌های استفاده از این اندیکاتور محبوب توضیح خواهیم داد. قبل از این که توضیحات بیشتری ارائه کنیم بهتر است به رسم مقالات قبلی آموزش تحلیل تکنیکال فارکس به کمک اندیکاتور‌ها، نگاهی کلی به شکل ظاهری این ابزار بیاندازیم. آموزش تحلیل تکنیکال فارکس

اندیکاتور MFI

همانطور که در تصویر فوق نیز مشاهده می‌کنید، این اندیکاتور پیچیدگی خاصی ندارد و تنها از یک شاخص خطی که در یک محدوده مشخص نوسان می‌کند تشکیل شده است. اگر به اعداد درج شده در سمت راست این اندیکاتور دقت کنید، متوجه می‌شوید که دامنه‌ی نوسانات این ابزار بین 0 تا 100 می‌باشد که فضای بین 20 تا 80 به صورت پیش فرض توسط دو خط افقی روی این اندیکاتور جدا شده است که در ادامه در مورد آن توضیح می‌دهیم.

کاربرد اندیکانتور MFI

از اندیکاتور MFI به شکل‌های مختلفی می‌توان استفاده نمود که برخی از متداول‌ترین حالت‌های استفاده را در ادامه معرفی می‌کنیم.

یکی از کاربرد‌های اصلی این اندیکاتور نمایش وضعیت اشباع خرید و فروش به معامله‌گران می‌باشد. به این صورت که هر زمان نوسانگر اندیکاتور MFI به سطح بالای عدد 80 برسد یعنی احتمالا در ناحیه اشباع خرید قرار داریم و ممکن است به زودی خریداران نیز اشباع شده و بازار نزولی آغاز شود. برعکس این موضوع نیز صادق است، یعنی هر آموزش تحلیل تکنیکال فارکس زمان که به محدوده‌ی زیر 20 برسیم یعنی در ناحیه اشباع فروش قرار داریم و ممکن است بازار هر لحظه به دست خریداران افتاده و روند صعودی شود.

نکته: در قسمت‌های قبلی آموزش تحلیل تکنیکال فارکس در مورد اندیکاتور RSI که وظیفه نمایش میزان اشباع خرید و فروش را در بازارهای مالی داشت صحبت کردیم. این اندیکاتور نیز مانند MFI عمل می‌کند با این تفاوت که در فرمول MFI حجم نیز آموزش تحلیل تکنیکال فارکس دخیل می‌باشد. به همین دلیل گاها به این اندیکاتور RSI وزن داده شده نیز گفته می‌شود.

کاربرد دیگری که می‌توانیم برای اندیکاتور MFI معرفی کنیم بررسی همگرایی و واگرایی در بازارهای مالی می‌باشد. درباره این موضوع نیز در مقالات آموزشی قبلی به طور کامل صحبت کرده‌ایم و در ادامه تنها برای یادآوری و درک بهتر مفهوم همگرایی و واگرایی، آن را به طور خلاصه مرور می‌کنیم.

واگرایی در اندیکاتور MFI

همانطور که مشاهده می‌کنید در تصویر فوق یک واگرایی بین قیمت بازار و روند حرکتی اندیکاتور MFI وجود دارد. اگر به خاطر داشته باشید گفتیم که زمانی که بین ابزار ما و قیمت بازار واگرایی وجود دارد یعنی یک تضاد در قیمت‌ها شکل گرفته است و ممکن است روند بازار برای از بین بردن این تضاد به سرعت تغییر کرده و در خلاف جهت فعلی حرکت کند.

مطالب مرتبط با این قسمت از سری مقالات آموزشی تحلیل تکنیکال فارکس نیز در همین بخش به پایان می‌رسد. در صورت وجود هرگونه سوال یا ابهام می‌توانید از طریق بخش دیدگاه‌های بلاگ و یا صفحه اینستاگرام دکتر رضا رضایی با ما در ارتباط باشید.

در قسمت بعدی مقالات به بررسی یکی دیگر از اندیکاتور‌های حرفه‌ای بازار‌های مالی خواهیم پرداخت پس حتما ما را در صفحات مجازی دنبال کنید تا از انتشار آخرین مقالات با خبر باشید.

0

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی